• Lorem ipsum

Tassen - van papier tot plastic!

15 Mar 2019

Plastic soep

Plastic zit in veel producten en wordt gezien als een bedreiging voor de planeet en voor veel dierenIn 1997 zeilde kapitein Moore van Hawaii naar Zuid-Californië. Daar zag hij dagelijks stukken plastic langs drijven. Het bleek te gaan om een significant hogere concentratie van plastic dan op andere plekken in de oceaan. Dat plastic bleek niet alleen te drijven, maar ook te zweven in de waterkolom. Moore noemde het verschijnsel de ‘plastic soup’, ofwel plasticsoep, de term die nu in de hele wereld in gebruik is.

Wereldwijd worden ongeveer 1 biljoen (1000 miljard) plastic tasjes per jaar gebruikt. Dat zijn meer dan één miljoen tasjes per minuut. Een plastic tasje heeft een gemiddelde ‘levensverwachting’ van 15 minuten. [bron: Plastic Soup Foundation ]

Wat doen winkeliers? 

Veel winkeliers stappen over van plastic tassen naar papieren tassen. Toch blijven nog veel winkels bij plastic tassen. Sinds 1 januari 2016 mogen winkeliers geen gratis plastic tasjes meer meegeven aan de klant maar moet hier een kleine vergoeding voor gevraagd worden. Een goed alternatief voor plastic tassen zijn papieren tassen. Papieren tassen mogen gratis met de klant worden meegegeven, tenzij er een plastic coating in de tas zit. 

Verschil tussen plastic en papier

Er zijn diverse soorten plastic tassen. Het aantal micron dat vermeld staat bij het product bepaald de dikte van de tas. Hoe dikker de tas hoe meer micron er wordt vermeld. Bij papieren tassen werkt dit hetzelfde maar wordt er geen micron vermeld maar gram. Hoe meer gram  er dus wordt vermeld hoe steviger de tas.

Een voordeel van een papieren tas is dat deze beter is voor het milieu, omdat papier op natuurlijke wijze wordt afgebroken. De papieren tassen gaan lang mee en scheuren niet snel. Onze papieren tassen zijn gemaakt van gerecycled papier.

Een voordeel van een plastic tas is dat deze bestand is tegen vocht, de producten in de tas worden niet nat. Een plastic tas is sterk en scheurt niet snel. Daarnaast is een plastic tas goedkoper dan een papieren tas.

 

Goodiebags

Veel bedrijven maken er wel eens gebruik van: Goodiebags. Deze tasjes worden vaak meegegeven op bijvoorbeeld feestdagen, speciale gelegenheden of aan klanten/bezoekers.

Goodiebags zijn papieren tassen die gevuld worden met diverse producten. Dat zijn vaak gesponsorde producten maar kunnen ook allerlei andere producten of samples zijn.  

Ben je opzoek naar mooie tasjes om te gebruiken als goodiebag?  Bekijk dan bijvoorbeeld onze gekleurde papieren tassen.

Goodiebags leuk opvullen? Maak dan gebruik van Sizzlepak en geef de goodiebags vulling! Sizzlepak is verkrijgbaar in verschillende kleuren en daarom aan te passen aan elke gelegenheid! Kies de kleur die past bij een winkel, de gelegenheid of het merk! Het standaard assortiment van Youpack heeft de kleuren bruin/naturel, donker rood, geel en zwart.  Ben je op zoek naar een andere kleur, neem dan contact met ons op!


Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »