• Lorem ipsum

Het gemak van een brievenbusdoos

29 Apr 2019

Het versturen van pakketten wordt steeds populairder. Steeds vaker worden producten verstuurd met pakketdiensten. Het versturen van briefpost is aanmerkelijk goedkoper dan het versturen van pakketpost. Als je kleine en lichte producten slim inpakt, passen ze wellicht gewoon door de brievenbus. Een brievenbusdoosje is in dit geval een goede oplossing om het pakket gemakkelijk te verzenden.

 

Waarom een brievenbusdoosje?

Een brievenbusdoosje is een gemakkelijk manier om kleine en lichte pakketjes te verzenden. De dozen worden vaak gebruikt om documenten of kleinere pakketten voordelig en veilig te versturen. De afleverkans bij een brievenbuspakket is vele malen groter omdat er niet iemand aanwezig hoeft te zijn op het afleveradres. Daarnaast biedt het gemak aan de ontvanger, deze hoeft niet te wachten op zijn/haar pakket omdat deze door de brievenbus past.

Voordelig voor de verzender en gemak voor de ontvanger. Brievenbusdoosjes zijn zo ontworpen dat ze door elke brievenbus passen.


Wat zijn de maximale afmetingen van een brievenbuspakket?

De maximale afmetingen van een brievenbuspakket zijn: 380 mm x 265 mm x 32 mm. Brievenbuspost mag niet zwaarder zijn dan 2 kg.

Wat is het aanbod bij Youpack?

Youpack heft diverse afmetingen brievenbusdozen in het assortiment. Zo kan er gekozen worden voor de doos die het beste geschikt is voor jouw producten. Er is keuze uit A4+, A4 , A5 en A6  brievenbusdozen. Deze dozen zijn verkrijgbaar in de kleur wit en/of bruin. De brievenbusdozen zijn gemaakt van 100% gerecycled karton en daarom zijn de dozen duurzaam in gebruik. 

A4+ doos

Afmeting: 345x255x28 mm
Gewicht per doos: circa 95/100 gram
Prijs per stuk: €0,39
Kleur: Wit

A4 doos

Afmeting: 310x220x28 mm
Gewicht per doos: circa 50 gram
Prijs per stuk: vanaf €0,29
Kleur: Wit/bruin

A5 doos

Afmeting: 220x155x28 mm
Gewicht per doos: circa 40/45 gram
Prijs per stuk: vanaf €0,23
Kleur: Wit/bruin

 A6 doos

Afmeting: 180x115x28 mm
Gewicht per doos: circa 35 gram
Prijs per stuk: €0,19
Kleur: bruin


Hoe zet je een brievenbusdoos in elkaar?

Brievenbusdozen worden plano geleverd, dit wil zeggen niet gevouwen. De contouren van de doos zijn zichtbaar maar soms is het nog een uitdaging om dit meteen goed te vouwen. Wij willen daar graag bij helpen en hebben daarom een beknopte handleiding / stappenplan opgesteld: 

  1. Leg de doos plat neer. De flapjes die nu in het midden aan de buitenkant uitsteken vouw je dubbel en vouw je naar binnen. Als je dat doet zie je dat de bovenkant van de doos wat omhoog gaat.
  2. Aan de onderste rand van de doos zitten ook twee uit stekende flapjes. Deze vouw je ook naar binnen. Je ziet dan dat de voorkant van de doos omhoog komt.
  3. Doe één kant tegelijk. Vouw de twee kanten naar binnen en klik dit vast met de zijkant. Zorg dat deze stukjes aan de binnenkant van de zijkant komen.
  4. Herhaal dit aan de andere kant. De onderkant van je doos staat.
  5. Vouw de bovenkant naar de onderkant toe. De zijkanten moeten aan de binnenkant van de doos komen.
  6. Met de kleine stukjes karton aan de bovenkant van de doos kan je de doos dicht doen. Vouw dit in de zijkanten van de onderkant doos.
  7. Met de sluitclip sluit je de doos.

Wil je de handleiding zien als PDF en met foto's? Klik dan hier. Mocht het met bovenstaande toch niet lukken dan kan je ons altijd bellen, wij helpen graag. 

Bedrukte dozen

Het is ook mogelijk om de brievenbusdoosjes te personaliseren door ze te laten bedrukken met een logo of tekst. Dat kan al bij een minimale afname van 500 stuks. Ga voor meer informatie over bedrukte dozen naar onze blog over maatwerk.

Heb je na het lezen van dit artikel een vraag of wil je graag meer informatie over onze brievenbusdoosjes? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 0174 638412. Wij helpen je graag!

Reacties
Jordy Everding
27 Jan 2021
Het is zeker mogelijk om ook de binnenkant te laten bedrukken. Graag ontvangen wij uw aanvraag via [email protected] zodat wij kunnen kijken wat we voor u kunnen betekenen.
lieke Landré
26 Jan 2021
Is het ook mogelijk om brievenbusdozen aan de binnenkant te laten bedrukken?
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »