• Lorem ipsum

Alles voor op de steiger

14 Nov 2018

Persoonlijke bescherming

Persoonlijke bescherming is tijdens het werken op de steigers erg belangrijk. Het gebruik van valbeveiliging is in Nederland vanaf 2,5 meter hoogte verplicht indien er kans is op valgevaar en er geen andere collectieve veiligheidsvoorzieningen getroffen kunnen worden. Hierbij is het uiteraard van essentieel belang dat de juiste valbeveiliging wordt gebruikt. 

Een vanglijn is een goede valbeveiliging. Deze vanglijn wordt gebruikt bij bouwwerkzaamheden op en rond de steiger. Deze vanglijn kunt u bevestigen aan onze harnassen en dit biedt extra veiligheid tijdens het werken op de steiger. Deze elastische veiligheidslijn is uitgerust met schokdemper waardoor de kans op letsel beperkt wordt.

Het gebruik van de juiste handschoenen maakt het werken aangenamer. De handschoenen van YouPack kunnen gebruikt worden voor lichte klussen maar ook voor de zwaardere klussen. De handschoenen zijn comfortabel en duurzaam in het gebruik. 

Daarnaast biedt YouPack ook handschoenen aan voor de stratenmakers en hoveniers. Deze handschoenen zijn prettig in het gebruik en goed geschikt voor het  verplaatsen van tegels en klinkers. 

Met een schouderbeschermer bescherm je je schouders tijdens zware werkzaamheden. De werkzaamheden die je uitvoert op de bouwplaats zijn zwaar en belastend voor je lichaam. Je bukt, draait, klimt en sjouwt de hele dag. Steigerdelen worden over het algemeen vaak gedragen op de schouders. Hierbij loopt men kans op rug- en schouderklachten maar ook aan armen en benen kunnen klachten ontstaan. Door het gebruik van schouderbeschermers kunnen deze klachten worden voorkomen. 

Een veiligheidshelm helpt in veel gevallen om ernstig hoofd- en/of hersenletsel te voorkomen. Het dragen van een veiligheidshelm is niet gebonden aan bepaalde beroepen maar is afhankelijk van de risico's op de arbeidsplaats. Veiligheidshelmen worden in bouwplaatsen vaak gedragen. Een veiligheidsbril wordt vaak gedragen als er werkzaamheden worden uitgevoerd die de ogen zouden kunnen beschadigen.

Gereedschap

Met het juiste gereedschap bereikt u het beste resultaat! Wij hebben alles wat u nodig heeft voor de meest ingewikkelde tot de meest simpele klus! We hebben meerdere hamers, ratels en waterpassen in ons assortiment. Daarnaast bieden we ook bijpassende houders aan waarmee u uw gereedschappen altijd bij de hand heeft, denk hierbij o.a. aan hamerhouders, waterpashouders, ratelhouder, spijkertas en een gereedschapstas. Met de klusriem raakt u nooit meer gereedschappen kwijt en houdt u uw handen vrij. 

Steigerogen worden gebruikt om de steigers mee te bevestigen. Voor een optimale bevestiging van de steiger worden de steigerogen gebruikt in combinatie met bijbehorende pluggen.

Een steiger dient voor gebruik gecontroleerd te worden. Na inspectie en goedkeuring wordt het steigerlabel in de etui geplaatst en aan de steiger bevestigd. Aangeraden wordt om bijvoorbeeld bij vandalisme of andere vormen van risico voor de constructie van de steiger een herkeuring uit te voeren. 

Bouwlampen

De donkere wintermaanden zijn weer aangebroken. Verlichting op de bouwplaats is van groot belang en bouwlampen zijn een gemakkelijke manier om de werkzaamheden voort te kunnen zetten als het vroeg donker wordt. Verlicht de bouwplaats met een goede bouwlamp. De bouwlamp uit het assortiment van YouPack is een onderhoudsvriendelijke en energiebesparende LED-werklamp. Deze bouwlamp is val- en schokproef en kan zelfs een val van 21 meter weerstaan. 

 

Netten

Steigernetten worden voornamelijk toegepast in de steigerbouw. De netten zijn snel en makkelijk te bevestigen. Met onze standaard kabelbinders zit het steigernet snel op uw steiger en kunt u aan de slag. Steigernetten hebben meerdere functies waaronder het beschermen van uw steiger tegen vervuiling van buitenaf. Denk hierbij aan het tegenhouden van bladeren en takken.

Windreductienet is gelijk aan een steigernet maar dan met de unieke eigenschap dat het extra bescherming biedt tegen de wind. Een windreductienet wordt gebruikt ter bescherming van uw personeel op en rond de steiger. Daarnaast biedt het ook bescherming tegen weersinvloeden als wind, regen en sneeuw. Hierdoor kunnen u en uw personeel ook onder zwaardere weersomstandigheden gewoon verder werken.

Windreductienetten verbeteren ook de arbeidsomstandigheden op de steiger. Door de grote lichtinval  is overdag geen kunstmatig licht nodig. Aan beide zijkanten en in het midden van het steigergaas zijn versterkingsstroken aangebracht met om de 10cm een knoopsgat.

Krimpfolie

Krimpfolie, ook wel shrink film genoemd, wordt gebruikt voor verschillende werkzaamheden. Dit product biedt optimale bescherming. Het doel van krimpfolie is om bescherming te bieden tegen schadelijke invloeden van binnen- en buitenaf tijdens de werkzaamheden. De folie wordt aan uw steiger bevestigd om u en uw medewerkers te beschermen tegen bijvoorbeeld koud en nat weer. Zo kunt u onder alle omstandigheden doorgaan met uw werkzaamheden. Het voordeel van krimpfolie is dat het als een tweede huid om het object heen zit, of het nu gaat om steigers, boten of hele gebouwen. De folie zit strak om het object heen waardoor het optimale bescherming biedt. Buisklemmen worden gebruikt om krimpfolie aan een steiger te bevestigen. Een krimppistool wordt voornamelijk gebruikt in de bouwsector voor het bevestigen van krimpfolie.

Krimpfolie tape is olie- en waterbestendig en hierdoor zeer geschikt voor noodreparaties. Deze tape is uitermate geschikt om te gebruiken bij onze krimpfolie, omdat het mee krimpt tijdens het verhitten. De krimpfolie tape is ook bruikbaar voor niet-permanente ophanging en is makkelijk los te maken van het oppervlak zonder kleef- en lijmresten achter te laten. Deze tape is gemakkelijk af te scheuren in de breedte en in de lengte. 

Heeft u na het lezen van dit artikel vragen of wilt u meer informatie?Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »